Maatila ja maatilan eläimet

Einolan tilalla viljellään nurmirehua sekä viljaa eläinten rehuksi. Suurin osa nurmesta paalataan 1-3 kertaa kesän aikana säilörehuksi ja viljelykierrossa oleva vilja puidaan eläinten rehuksi. Kesäisin osa eläimistä laiduntaa ulkona ja ne saavat rehun sieltä.

Maatilan eläimiä: sonniKissat, koirat, kanat ja kukot tuovat vilskettä pihapiiriin. Suomenhevosten ja kainuunharmaslampaiden lisäksi navetassa on lypsykarjaa, nuortakarjaa ja vasikoita, sekä muutama siitossonni.

Valtarotuna lehmissä on holstein ja ayrshire mutta suuri joukko koostuu myös suomalaisista alkuperäisroduista eli länsisuomenkarjasta, itäsuomenkarjasta ja pohjoissuomenkarjasta. Lisäksi joukossa on myös muutama jersey, brown swiss ja guorsey -rodun edustaja.

Lypsykarja asustaa pihatossa jossa ne saavat olla vapaana. Tilalla tuotetaan maitoa joka päivä ja lehmät lypsetään kahdella Lely Astronaut lypsyrobotilla 24/7. Lisäksi lehmät ruokitaan laadukkaalla säilörehulla ja täysrehulla, jossa on kaikki tarvittavat ravinteet. Nuoriso saa säilörehun lisäksi tilalla tuotettua viljaa.

Myynnissä on satunnaisesti alkuperäiskarjan lihaa. Myös tinkimaitoa myydään  ja ternimaitoa on saatavilla aina poikimisten yhteydessä.